Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2019. június 24-27.  (4 nap / 3 éjszaka)
Fővédnökök: Dr. Veres András püspök, MKPK elnöke és Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Lelkivezetők: Dr. Márfi Gyula érsek, Tamás József püspök, Csóka János pálos provinciális
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Utazás: különvonat, 1. és 2. osztályú kocsikkal. Helyben különjáratos autóbuszokkal.
Indulás:
Budapest
Kelenföld
Tatabánya
Komárom
Győr
Rajka
Pozsony
Szállás: Zarándokházak.
A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban,
B kategória: 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) második és harmadik nap, negyedik nap reggeli.
Program: 1. nap (június 24., hétfő): BUDAPEST, érkezők fogadása Budapest, Keleti pályaudvaron. Ünnepélyes búcsúztatás, zarándokok megáldása, indulás. A Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, közös imák, előadások és közös éneklések. Megérkezés úticélunkhoz CZESTOCHOWÁBA a délutáni órákban. Autóbuszokkal felutazás a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokházhoz és további, közelben található szálláshelyekre, majd a szállások elfoglalása. 19:30 órakor szentmise a BAZILIKÁBAN. A szentmise végén a felajánló ima közös elimádkozása. 21:00 órától a Kegykápolnában „Apel”: a lengyel pálosok imája a nemzetért, melyet a média is közvetít minden este. Ezen és a következő estén tiszteletünkre az ima lengyel és magyar nyelven hangzik el. Virrasztási lehetőség a Kegykápolnában 23:00 óráig.
 
2. nap (június 25., kedd): CZESTOCHOWA, JASNA GÓRA / FÉNYES-HEGY szentélye és a pálosok kolostora. Reggeli 7:00 és 8:30 óra között a Zarándokház éttermében. Gyónási lehetőségek ezen a napon a Bazilika melletti Wieczernik udvarban. 9:00 és 10:00 óra között közös program a Kordecki teremben: reggeli ima énekelve, elmélkedő gondolatok, köszöntés és a kegyhelyet bemutató film vetítése. Rövid szabadprogram, majd felsorakozás a Zarándokház előtt 10:30 órától. Levonulás Czestochowa belvárosába a Popieluszko szoborhoz: koszorúzás és ima. 11:00 órától ünnepélyes felvonulás a Fényes-hegyre a Szűz Mária sugárúton. A Kegykápolnába történő bevonulás előtt koszorúzás és ima a katyni és szmolenszki áldozatok emlékművénél. 12:00 órától szentmise a Kegykápolnában. Kegykép lezárása 13:30 órakor, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz egyénileg ebédelni is. 16:25 órakor gyülekezés a Szent II. János Pál Zarándokház előtt. 16:30 órakor felvonulás a Boldog Özséb díszkúthoz. Koszorúzás, ima és ének a kútnál, mely a 2012-es zarándoklatunk során került átadásra. Itt folytatódik programunk: Keresztút a kolostor évszázados falain. Vacsora 18:00 órától a Zarándokház éttermében 19:30-ig. 20:00 órától rózsafüzér a Kegykápolnában, majd 21:00 órától „Apel” a Kegytemplomban. Virrasztási lehetőség a Kegykápolnában 23:00 óráig.
 
3. nap (június 26., szerda): Reggeli 7:00 és 8:30 óra között a Zarándokház éttermében. 9:00-9:30 óra között közös program a Kordecki teremben: reggeli ima, elmélkedő gondolatok. 10:00 órától szentmise a Bazilikában. 11:00 órától gyülekezés a nagyparkolóban és indulás a választható programokra: 1., Jura várai és műemlékei (ára: 50 PLN, mely tartalmazza a hideg ebédcsomag, a belépőjegy és a buszköltség árát). 2., Lesniow pálos kolostora és kegyhelye (ára: 35 PLN, mely tartalmazza a hideg ebédcsomag és a buszköltség árát). 3., Lengyelül vezetett, magyar nyelvre fordított idegenvezetéssel séta a kolostorban és a kolostor környékén Czestochowában (ára: 5 PLN, mely tartalmazza a vezetés és tolmácsolás árát és az adományt). Mindhárom programot legkésőbb indulás előtt egy hónappal kell megrendelni és külön fizetendő az út alatt! 4., Kötetlen szabadprogram.
Vacsora 18:00 órától a Zarándokház éttermében 19:30-ig. 20:00 órától rózsafüzér a Kegytemplomban majd 21:00 órától „Apel” a Kegytemplomban. 21:30 órától gyertyás körmenet.
 
4. nap (június 27., csütörtök): 6:00 órakor szentmise a Bazilikában. 7:00-8:00 óra között reggeli az ebédlőben. 8:00-9:00 órakor leutazás a Vasútállomásra. Hazaindulás. Útvonal ugyanaz, mint a kiutazás útvonala. Útközben közös éneklések, imák, élménybeszámolók stb. Várható megérkezés Budapestre késő este!
 
A menetrend és ez által a program is változhat! A menetrend-változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
A menetrend és ez által a program is változhat!
Részvételi díj: 76 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a vonatos utazás költségét, a szállítást, a 3 éjszakai szállást (2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban), félpanziós ellátás a második naptól, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Törzsutas kedvezménnyel: 73 100 Ft/fő (2019. május 23-ig)
I. osztályú felár: 15 000 Ft/fő
Részvételi díj: 64 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a vonatos utazás költségét, a szállítást, a 3 éjszakai szállást közös fürdőszobás szobákban (4-5 ágyas), félpanziós ellátás a második naptól, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt és az iroda által összeállított zarándok csomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Törzsutas kedvezménnyel: 61 700 Ft/fő (2019. május 23-ig)
I. osztályú felár: 15 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Boldogasszony Zarándokvonat

Tisztelt Misszió Tours Utazási Iroda csapata! A tavalyi lengyelországi vonatos zarándoklaton voltam először Veletek, melynek hatására jelentkeztem a csíksomlyói zarándoklatra. Mindkét alkalommal kitörölhetetlen élményekkel szívemben tértem haza. Köszönet a szervezők... Tovább...

S.I. Szepsi, Felvidék

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -