Mentés a kedvencek közé!Kövessen minket a Facebook-on!
Hírek Hasznos információk Kedvezmények
Időpont: 2019. június 24-27.  (4 nap / 3 éjszaka)
Szállás: Zarándokházak.
A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban,
B kategória: 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) második és harmadik nap, negyedik nap reggeli.
Utazás: különvonat, 1. és 2. osztályú kocsikkal. Helyben különjáratos autóbuszokkal.
Indulás:
Budapest
Bp. Kelenföld
Tatabánya
Komárom
Győr
Rajka
Pozsony
Nyitra
Fővédnökök: Dr. Veres András püspök, MKPK elnöke és Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Lelkivezetők: Dr. Márfi Gyula érsek, Tamás József püspök, Csóka János pálos provinciális
Karnagy: Pálmai Árpád egyházzenész
A Magyar Pálos Rend együttműködésével megvalósuló program.
Program: 1. nap (június 24., hétfő): BUDAPEST, érkezők fogadása Budapest, Keleti pályaudvaron. Ünnepélyes búcsúztatás, zarándokok megáldása, indulás. A Kárpát-medence különböző részeiből érkezett csoportok bemutatkozása, lelki programok, közös imák, előadások és közös éneklések. Megérkezés úticélunkhoz CZESTOCHOWÁBA a délutáni órákban. Autóbuszokkal felutazás a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokházhoz és további, közelben található szálláshelyekre, majd a szállások elfoglalása.
19:30 órakor szentmise a BAZILIKÁBAN. A szentmise végén a felajánló ima közös elimádkozása. 21:00 órától a Kegykápolnában „Apel”: a lengyel pálosok imája a nemzetért, melyet a média is közvetít minden este. Ezen és a következő estén tiszteletünkre az ima lengyel és magyar nyelven hangzik el. Virrasztási lehetőség a Kegykápolnában 23:00 óráig.
 
2. nap (június 25., kedd): CZESTOCHOWA, JASNA GÓRA / FÉNYES-HEGY szentélye és a pálosok kolostora. Reggeli 7:00 és 8:30 óra között a Zarándokház éttermében. Gyónási lehetőségek ezen a napon a Bazilika melletti Wieczernik udvarban. 9:00 és 10:00 óra között közös program a Kordecki teremben: reggeli ima énekelve, elmélkedő gondolatok, köszöntés és a kegyhelyet bemutató film vetítése. Rövid szabadprogram, majd felsorakozás a Zarándokház előtt 10:30 órától. Levonulás Czestochowa belvárosába a Popieluszko szoborhoz: koszorúzás és ima. 11:00 órától ünnepélyes felvonulás a Fényes-hegyre a Szűz Mária sugárúton. A Kegykápolnába történő bevonulás előtt koszorúzás és ima a katyni és szmolenszki áldozatok emlékművénél. 12:00 órától szentmise a Kegykápolnában. Kegykép lezárása 13:30 órakor, majd szabadprogram, mely során lehetőség lesz egyénileg ebédelni is. 16:25 órakor gyülekezés a Szent II. János Pál Zarándokház előtt. 16:30 órakor felvonulás a Boldog Özséb díszkúthoz. Koszorúzás, ima és ének a kútnál, mely a 2012-es zarándoklatunk során került átadásra. Itt folytatódik programunk: Keresztút a kolostor évszázados falain. Vacsora 18:00 órától a Zarándokház éttermében 19:30-ig. 20:00 órától rózsafüzér a Kegykápolnában, majd 21:00 órától „Apel” a Kegytemplomban. Virrasztási lehetőség a Kegykápolnában 23:00 óráig.
 
3. nap (június 26., szerda): Reggeli 7:00 és 8:30 óra között a Zarándokház éttermében. 9:00-9:30 óra között közös program a Kordecki teremben: reggeli ima, elmélkedő gondolatok. 10:00 órától szentmise a Bazilikában. 11:00 órától gyülekezés a nagyparkolóban és indulás a választható programokra: 1., Jura várai és műemlékei (ára: 50 PLN, mely tartalmazza a hideg ebédcsomag, a belépőjegy és a buszköltség árát). 2., Lesniow pálos kolostora és kegyhelye (ára: 35 PLN, mely tartalmazza a hideg ebédcsomag és a buszköltség árát). 3., Lengyelül vezetett, magyar nyelvre fordított idegenvezetéssel séta a kolostorban és a kolostor környékén Czestochowában (ára: 5 PLN, mely tartalmazza a vezetés és tolmácsolás árát és az adományt). Mindhárom programot legkésőbb indulás előtt egy hónappal kell megrendelni és külön fizetendő az út alatt! 4., Kötetlen szabadprogram.
Vacsora 18:00 órától a Zarándokház éttermében 19:30-ig. 20:00 órától rózsafüzér a Kegytemplomban majd 21:00 órától „Apel” a Kegytemplomban. 21:30 órától gyertyás körmenet.
 
4. nap (június 27., csütörtök): 6:00 órakor Szentmise a Bazilikában. 7:00-8:00 óra között reggeli az ebédlőben. 8:00-9:00 órakor leutazás a Vasútállomásra. (kb.) 9:15 órakor hazaindulás. Útvonal ugyanaz, mint a kiutazás útvonala. Útközben közös éneklések, imák, élménybeszámolók stb. Várható megérkezés Budapestre késő este!
 
A menetrend és ez által a program is változhat! A menetrend-változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Részvételi díj: 76 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a vonatos utazás költségét, a szállítást, a 3 éjszakai szállást (2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban), félpanziós ellátás a második naptól, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt és a zarándokcsomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Előfoglalási kedvezménnyel: 74 600 Ft/fő (2019. február 28-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 73 100 Ft/fő (2019. május 23-ig)
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő
Részvételi díj: 64 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a vonatos utazás költségét, a szállítást, a 3 éjszakai szállást közös fürdőszobás szobákban (4-5 ágyas), félpanziós ellátás a második naptól, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt és az iroda által összeállított zarándok csomagot.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2.000 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
Előfoglalási kedvezménnyel: 63 000 Ft/fő (2019. február 28-ig)
Törzsutas kedvezménnyel: 61 700 Ft/fő (2019. május 23-ig)
I. osztályú vagy IC PLUSZ felár: 15 000 Ft/fő
A kedvezmények igénybevételének feltételeitől itt olvashat.
Utasbiztosítás: Külön fizetendő a BBP utasbiztosítás, mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2000 Ft/fő.

A Misszió Tours az egyik legismertebb olyan utazási iroda, amely hívő katolikusok százait viszi zarándokvonattal Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, és Lengyelországba, Czestochowába, a „lelki megújulásunkért, összetartozásunkért” gondolat jegyében. Az utazások gyönyörű vidékeket érintenek és lelki forrásokhoz vezetnek, ugyanis a zarándokokat lelki vezetők kísérik az út során.

Mariazelli Zarándokvonat 2013

Nagyon vártam, hogy milyen lesz az út. Őszinte legyek nagyon tetszett. A reggeli indulás különösen nehezen indult, de már mint említettem nagyon vártam. Vonatozás odafelé nagyon gyorsan telt és izgalmakkal teli volt. Máriazell nagyon gyönyörű hely, szép környezet és maga a... Tovább...

P.

Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Facebook-on! Mentés a kedvencek közé!
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2015  -  missziotours.hu  -